"Cloud download icon" on all files when trying to use BOX DRIVE?

New post

Comments

11 comments

  • Kurt.Dykstra

    Yeah.  Welcome to the party.  This "upgrade" basically makes the BOX drive unusable.  Search "Monterey" in the support forum and you'll see a bunch of posts of people having the same problem.  Not sure if this is BOX being caught flat-footed OR Apple being Apple and making life good for it and lousy for pretty much everyone else.  (I'm not enough of a tech guy to know!)  What I DO know is that it is really unfortunate.

    3
    Comment actions Permalink
  • Christine Tsin

    I have the same issue but on OS 11.5.2, reinstalling box, restarting, re-enabling box extensions for finder, etc doesn't fix the problem, can't tell if files are being actively synced or not

    0
    Comment actions Permalink
  • Julie Andrews

    This is happening on some of my user accounts, most are still running 11.6.2 - any updates or fixes?

    0
    Comment actions Permalink
  • Daniel Bermea

    I haven't upgraded to Monterrey and got this problem yesterday. Im running Big Sur 11.6.1. Really aggravating. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Storm

    Any resolution for this?

    0
    Comment actions Permalink
  • Stephen Caine

    Same here Daniel. Pretty sure this is on Box's end. I put in a support ticket. I'll share the response if they figure it out.

    0
    Comment actions Permalink
  • Julie Andrews

    This was the fix I used on my users:

    Quit out of Box by choosing the box icon at the top of your screen, choose the gear icon and choose Quit.

    Run the Uninstaller for box - it’s in the HD/Library/Application Support/Box/ and double click the uninstall_box_drive file. The Terminal window will come up  - you will need to enter your computer password and It will run the uninstaller.

    Download and Run the installer for Box (Box.pkg) - Stop at the log in window (do not log in yet)

    Go back to the terminal app window and copy/paste this:

    defaults write com.box.desktop MacMode fuse

    Hit enter

    Log into box - you should get the empty clouds - not the clouds with the download icon. It worked for me 8 out of 8 times.

    4
    Comment actions Permalink
  • Stephen Caine

    Thanks, Julie! This worked perfect.

    Of course, I believe our machines were switched from Kernel mode to FPE mode by our IT team. That makes the Box Drive folder disappear from the desktop. After your fix, the folder came back. Makes me wonder if it's back in Kernel mode.

    0
    Comment actions Permalink
  • Joanna Newman

    This is not working for me. I have tried your steps 3 times, and I'm still getting the clouds with the download arrow on them. I don't have any green checkmarks anymore.

    Any other tips?

    Joanna

    0
    Comment actions Permalink
  • Matthew Novak

    I couldn't get this workaround to solve this issue. Has anyone heard from Box on this? This is vital to our workflow, as it is for most other folks I'm assuming, I'm surprised this isn't a bigger issue

    0
    Comment actions Permalink
  • Jamie Spencer

    Same here, went from an old Macbook running OS10.x to a new M1 on OS12.x—whereas before working in Box was like I was working on local files, now everything has a cloud+arrow icon and needs to be downloaded before opening. (For comparison: a 100mb pdf on the old computer opened in 1 second; on the new computer it now takes 45 seconds to download and open.)

    I have a ticket in with Box but so far that's been supremely unhelpful: I don't need to be pointed to a "how to use Box" guide, I need to know how to make it work correctly again. This is extremely frustrating.

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.